Helsinkiin avataan uusi upea elävän taiteen esiintymispaikka

Helsingin ydinkeskustaan, Astoria-Salin tiloihin Iso Roobertinkatu 14 avataan uusi elävän taiteen esiintymispaikka, joka kantaa nimeä Astoria Klubi. Klubin avajaiset vietetään lauantaina 15.8.2020 jolloin lavalle nousee Emma Salokoski yhdessä Kalevi Louhivuoren johtaman upean Free Fall kokoonpanon kanssa. Astoria Klubin 2020 loppuvuoden ohjelmistossa nähdään maamme eturivin artisteja ja musiikillisen annin lisäksi tarjolla tulee olemaan mm. Digitaalinen näyttämö sekä Magic Night johon odotetaan maamme eturivin taikureita ja jatkossa myös laajemmin teatteriesityksiä jne. Astoria Klubi myös ylpeänä esittää ensimmäisen jazz-festivaalin Helsingissä pitkään aikaa kun Astoria Jazz Festival tarjoilee parastaan kolmen päivän ajan 9.-11.10.2020. 

9.10. luvassa on illalla lattari sävytteistä ohjelmaa, 10.10. sekä päivä-, että iltaohjelmaa, joka huipentuu upeaan Big Band esitykseen ja 11.10. Jazz brunssi.

 

”Astoria-sali on palvellut jo pidempään yrityksiä monipuolisissa yritystilaisuuksissa ja niin teemme jatkossakin. On kuitenkin todella hienoa saada tarjota yli 100-vuotias upea Astoria nyt myös laajemminkin yleisön käyttöön Astoria Klubin myötä. Toivon suuresti, että ihmiset löytävät klubin ja ottavat sen omakseen, sillä tulossa on toinen toistaan upeampia showta”, sanoo Top Lounges Astoria-salin isäntä Tero Lyyra.

 

Esitykset tullaan pääosin ajoittamaan alkuiltoihin (välillä 17-22:00) mahdollistaen näin mahdollisimman laajat kohderyhmät, lisäksi yrityksille mahdollistetaan tilaisuuksiin omia asiakaskohtaamisia” jatkaa Lyyra.

 

Useat illoista tehdään yhteistyössä maineikkaan Fantastico Productionin kanssa, jonka toimitusjohtaja Minna Pentti on ollut suunnittelemassa ohjelmistoa alusta asti. ”Onhan tämä nyt koko Suomen osalta ainutlaatuinen tila järjestää tapahtumia ja uskon, että Astoria Klubi huikeine artisteineen löytää paikkansa helsinkiläisten olohuoneena. Koronan jälkeen moni tapahtumajärjestäjä- ja tila on ollut ongelmissa, ja useita isompia esiintymistiloja on lähivuosina joutunut jo aiemminkin lopettamaan eri syistä mutta yhdessä Top Lounges Astoria-salin kanssa haluamamme tarjota niin artisteille kuin yleisöllekin mahdollisuuden kohdata toisensa korkeatasoisen ohjelman myötä” Minna Pentti toteaa.

 

Free Fall

 

Yhtenä erikoisuutena Astoria Klubilla nähdään Free Fall konsepti, joka on kansainvälisesti palkitun jazzmusiikin maisteri Kalevi Louhivuoren ja kulta- ja platinalevyin palkitun kulttuurituottaja / muusikko Jan Vaakan vuonna 2015 kehittämä ja vuonna 2020 päivittämä aivan uudenlainen tapa tuottaa esiintymistilaisuuksia niin livenä kuin verkossa. Free Fall -keikoilla ja tapahtumissa paneudutaan syvällisemmin artistin tai muusikon uraan ja varsinkin siihen, miten hänestä on tullut vuosien saatossa juuri sellainen artisti, kuin hän nyt on. Free Fall on artistin musiikillinen elämänkerta siihen asti kuluneeseen elämään. Free Fall keikoilla artisti laulaa hänen artistiuraansa merkittävästi vaikuttaneiden artistien kappaleita ns. omien kappaleiden lisäksi sekä kertoo tarinoita, miksi kyseiset laulut ovat olleet hänelle niin merkityksellisiä. Free Fall on siis vapaapudotus artistin musiikilliseen minään – syvälle luotaava vierailu artistin sieluun. Free Fall esitykset ovat hyvin koskettavia – välillä niin artistia itseensä kuin yleisöäkin itkettäviä tai naurattavia musiikkielämyksiä.

 

Astoria tulee olemaan Free Fall konseptille eräänlainen kotipesä.

 

Free Fall brändin taustalla toimii Suomen suurin muusikkosuku ystävineen. Tämän sukupuun muodostavat Louhivuoren, Ikosen, Prättälän ja Sariolan sukuhaarat. Tätä muusikkosuvun yhteenliittymää kutsutaan nimellä Free Fall Collective. Nimi kuvastaa artistien ja muusikkojen heittäytymistä vapaapudotukseen musiikin vietaväksi. Free Fall Collectiven jäsenet ovat kaikki arvostettuja muusikoita ja artisteja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Free Fall on J.K.L.Productions Oy:n omistama brändiperhe.