Helsinkiin avataan uusi upea elävän taiteen esiintymispaikka

Helsingin ydinkeskustaan, Astoria-Salin tiloihin Iso Roobertinkatu 14 avattiin kesällä 2020 uusi elävän taiteen esiintymispaikka, joka kantaa nimeä Astoria Klubi. Klubin avajaiset vietettiin lauantaina 15.8.2020 jolloin lavalle nousi Emma Salokoski yhdessä Kalevi Louhivuoren johtaman upean Free Fall kokoonpanon kanssa. Esiintymässä syksyn 2020 aikana ehtivät käydä myös mm. Iiro Rantala, mahtava Antti Koivula Jamiroquai tributella sekä Osmo Ikonen kera Mikko Leppilammen ja joulushown…! Kalenterissa oli jo myös yli 10 muuta konserttia maamme eturivin esiintyjien kera sekä mm. upea Astoria Jazz Festival – Mutta niinhän siinä kävi jotta korona rajoitukset voittivat ja suurin osa 2020 syksyn ohjelmistosta jouduttiin perumaan tai siirtämään. No eteenpäin mennään ja tulemme julkaisemaan mahtavaa ohjelmaa vuodelle 2021 sitä mukaan kun korona rajoitukset helpottavat joten kannattaa seurata sivustoamme! Nyt voimme kuitenkin jo paljastaa jotta 29.4.-1.5. on tarkoitus toteuttaa syksyltä siirretty Astoria Jazz Festival mahtavasti vappuun ajoittuen. 8.5. ”Chaplin, Eternally” sekä 19.-21.8. Free Fall Festival! Musiikillisen annin lisäksi tarjolla tulee olemaan mm. Taikuutta ja taikuuden ystävien kannattaakin laittaa kalenteriin jo päivämäärä 8.10. jolloin tarjolla on uusi ennennäkemätön Show! Muuta ohjelmaa tulevat olemaan mm. Digitaalinen näyttämö sekä Magic Night johon odotetaan maamme eturivin taikureita ja jatkossa myös laajemmin teatteriesityksiä jne.

 

Astoriaa on viime vuosina myös uudistettu vahvasti. 2016 tiloissa tehtiin massiivinen entisöinti, 2018 uusittiin tilojen baari ja 2019 valmistuskeittiö sekä kabinetti. Myös ”Korona taukoa” on Astoriassa hyödynnetty ja nyt on panostettu Klubin tekniikkaan. Uutta on mm. parannettu akustiikka, uudistettu esiintymis- ja tunnelmavalaistus sekä valokuitu nettiyhteydet, tiloissa on myös ainutlaatuinen laser videotykki, jolla voidaan elävöittää esityksiä ja lisääkin uudistuksia on tulossa – Tarkoituksena on jatkossa olla genressämme Stadin ykkösklubi!

 

”Astoria-sali on palvellut jo pidempään yrityksiä monipuolisissa yritystilaisuuksissa ja niin teemme jatkossakin. On kuitenkin todella hienoa saada tarjota yli 100-vuotias upea Astoria nyt myös laajemminkin yleisön käyttöön Astoria Klubin myötä. Toivon suuresti, että ihmiset löytävät klubin ja ottavat sen omakseen, sillä tulossa on toinen toistaan upeampia showta”, sanoo Top Lounges Astoria-salin isäntä Tero Lyyra.

 

Esitykset tullaan pääosin ajoittamaan alkuiltoihin (välillä 17-22:00) mahdollistaen näin mahdollisimman laajat kohderyhmät, lisäksi yrityksille mahdollistetaan tilaisuuksiin omia asiakaskohtaamisia” jatkaa Lyyra.

 

Useat illoista tehdään yhteistyössä maineikkaan Fantastico Productionin kanssa, jonka toimitusjohtaja Minna Pentti on ollut suunnittelemassa ohjelmistoa alusta asti. ”Onhan tämä nyt koko Suomen osalta ainutlaatuinen tila järjestää tapahtumia ja uskon, että Astoria Klubi huikeine artisteineen löytää paikkansa helsinkiläisten olohuoneena. Koronan jälkeen moni tapahtumajärjestäjä- ja tila on ollut ongelmissa, ja useita isompia esiintymistiloja on lähivuosina joutunut jo aiemminkin lopettamaan eri syistä mutta yhdessä Top Lounges Astoria-salin kanssa haluamamme tarjota niin artisteille kuin yleisöllekin mahdollisuuden kohdata toisensa korkeatasoisen ohjelman myötä” Minna Pentti toteaa.

 

Free Fall

 

Yhtenä erikoisuutena Astoria Klubilla nähdään Free Fall konsepti, joka on kansainvälisesti palkitun jazzmusiikin maisteri Kalevi Louhivuoren ja kulta- ja platinalevyin palkitun kulttuurituottaja / muusikko Jan Vaakan vuonna 2015 kehittämä ja vuonna 2020 päivittämä aivan uudenlainen tapa tuottaa esiintymistilaisuuksia niin livenä kuin verkossa. Free Fall -keikoilla ja tapahtumissa paneudutaan syvällisemmin artistin tai muusikon uraan ja varsinkin siihen, miten hänestä on tullut vuosien saatossa juuri sellainen artisti, kuin hän nyt on. Free Fall on artistin musiikillinen elämänkerta siihen asti kuluneeseen elämään. Free Fall keikoilla artisti laulaa hänen artistiuraansa merkittävästi vaikuttaneiden artistien kappaleita ns. omien kappaleiden lisäksi sekä kertoo tarinoita, miksi kyseiset laulut ovat olleet hänelle niin merkityksellisiä. Free Fall on siis vapaapudotus artistin musiikilliseen minään – syvälle luotaava vierailu artistin sieluun. Free Fall esitykset ovat hyvin koskettavia – välillä niin artistia itseensä kuin yleisöäkin itkettäviä tai naurattavia musiikkielämyksiä.

 

Astoria tulee olemaan Free Fall konseptille eräänlainen kotipesä.

 

Free Fall brändin taustalla toimii Suomen suurin muusikkosuku ystävineen. Tämän sukupuun muodostavat Louhivuoren, Ikosen, Prättälän ja Sariolan sukuhaarat. Tätä muusikkosuvun yhteenliittymää kutsutaan nimellä Free Fall Collective. Nimi kuvastaa artistien ja muusikkojen heittäytymistä vapaapudotukseen musiikin vietaväksi. Free Fall Collectiven jäsenet ovat kaikki arvostettuja muusikoita ja artisteja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Free Fall on J.K.L.Productions Oy:n omistama brändiperhe.