Huhti - 2022

09

19:00

CHAPLIN ETERNALLY K-18 lauantai, 09.04.2022, 18:00

Chaplin, Eternally

ETERNALLY – Charles Chaplinin lauluja

Esiintyjät:

Shirley Sparks, laulu

Janne Hovi, piano

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola, jazzviulu

 

Charles Chaplin oli monilahjakas taiteilija: näyttelijä, ohjaaja, käsikirjoittaja, lavastaja, tuottaja… Kaikki tuntevat pikku kulkurin hahmon, mutta vähemmälle huomiolle ovat jääneet Chaplinin saavutukset säveltäjänä.

Chaplin, Eternally -konsertti esittelee Chaplinin upeaa säveltuotantoa ja kertoo viulu- ja sellomusiikkia syvästi rakastaneesta miehestä sekä hänen maailmankuvastaan parrasvalojen takana. Konsertissa kuullaan kaikille tuttuja sävelmiä, kuten Smile ja Eternally sekä muita hienoja harvoin kuultuja lauluja, kuten Falling Star, Weeping Willows ja This Is My Song – tuoreina Classic Jazz -henkisinä tulkintoina.

Konsertti saa Suomen ensiesityksensä Astoria Klubilla Helsingissä.

 

”Musical arrangers wanted the music to be funny. But I would explain that I wanted no competition, I wanted the music to be a counterpoint of gravity and charm, to express sentiment, without which a work of art is incomplete.”

– Charles Chaplin

 

Taiteilijat

Shirley Sparks on amerikkalaiseen 1900-luvun alkupuolen Classic Jazziin erikoistunut suomalainen laulajatar, jonka esiintymistyyliä inspiroi Hollywood Glamour. Sparks on esiintynyt jazzpianistien kanssa lukuisten konserttien ja yksityistilaisuuksien lisäksi mm. Lontoon Savoy-hotellissa, Hotelli Radisson Blu Plazassa, Hakasalmen huvilassa ja Ravintola Pörssissä Helsingissä sekä Turun historiallisella Seurahuoneella ja Vaakahuoneen Paviljongilla. Tampere-talossa Sparks on esiintynyt Antti Sarpila Swing Bandin kanssa esittäen Peggy Leen lauluja.

Shirley Sparks suunnittelee ja toteuttaa konserttiprojekteja, joissa yhdistyvät korkealuokkainen musiikki, näyttävä visuaalinen ilme sekä merkittävä musiikillis-kulttuurihistoriallinen arvo.

www.shirleysparksmusic.com

Janne Hovi valmistui pianistiksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta vuonna 2004, ja on siitä lähtien toiminut useimpien maamme parhaimpien laulajien säestäjänä. Hän on kantaesittänyt ja levyttänyt uutta suomalaista musiikkia, ja kotimaan lisäksi esiintynyt Ruotsissa, Kanadassa ja Venäjällä. Hänet palkittiin vuonna 2003 Väinö Sola -stipendillä. Jazz-musiikin alalla Hovi on viime vuosina esiintynyt mm. Antti Sarpilan ja Wade Mikkolan eri kokoonpanoissa.

Mikko-Ville Luolajan-Mikkola on suomalainen viulisti, joka on tehnyt mittavan uran sekä taidemusiikin että jazzin saroilla. Kansainvälisen kilpailumenestyksen jälkeen Luolajan-Mikkola ryhtyi freelance-muusikoksi ja soitti eri sinfoniaorkestereissa vuodesta 1977 alkaen. ​Hän toimi Suomen Kansallisoopperan orkesterin konserttimestarina vuosina 1978–1981 ja Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa samassa tehtävässä alkaen vuodesta 1989. Vuosina 1981–1985 hän soitti New Yorkin Metropolitan-oopperan orkesterissa.

Jazz-muusikkona Luolajan-Mikkola soitti 1970-luvun puolivälistä alkaen Wasama-kvartetissa. Hän on Hot Club -trion perustajajäsen sekä toiminut myös viihdemusiikin parissa, teatterimuusikkona ja kontrabasistina.

Aikataulu:

  • 18.00 Ovet auki yleisölle ja baari auki
  • 19.00 1. setti
  • 19.45 Tauko ja baari auki
  • 20.30 2. setti
  • 21.15 Konsertti loppuu, baari auki
  • 22.00 Ovet kiinni

Myös lapset lämpimästi Tervetulleita huoltajan seurassa.