Loka - 2022

08

18:00

Tuomo Prättälä & Free Fall Collective

Tuomo Prättälä tuli alkujaan tunnetuksi Quintessence-yhtyeen kosketinsoittajana. Pian hän suuntasi soolouralle, jonka varhaisiin helmiin lukeutui ensiluokkaista kotimaista soulia tarjoillut My Thing -albumi (2007). Sittemmin Prättälä on rakentanut musiikillista tarinaansa suvereenina multitalenttina, muun muassa Ilmiliekki Quartetin ja Linda Fredriksson Juniperin riveissä jazzpianistina, americana-sävyitteisenä singer/songwriterina Tuomo & Markus -yhtyeessä, sekä syntetisaattoreita ja nykyklassista yhdistävän orkesteriteoksen ”MOD” säveltäjänä.

 

Tuomo-artistinimen osalta viime vuodet ovat olleet hiljaisempia, edellinen pitkäsoitto ”The New Mystique” ilmestyi 2014. Koronakevät 2020 toi kuitenkin tilanteeseen muutoksen, kun Prättälä alkoi julkaista bandcamp-sivullaan kotistudiossa syntyneitä päiväkirjamaisia kappaleita “Quarantine Music” -työnimen alla. Seuraavana vuonna projekti jatkui 5 digitaalisen singlen sarjalla ja uutta albumia on huhuttu vuodelle 2023.  Astoria Salin keikalla kuullaan Tuomon oman tuotannon lisäksi hänen valitsemiaan kappaleita niiltä artisteilta, jotka ovat eniten vaikuttaneet hänen soundinsa ja musiikillisen persoonansa syntymiseen. Tätä showta ei kannata missata!

 

Lavalla Tuomon kanssa nähdään myös Free Fall Collective, joka on multi-instrumentalistin, Kalevi ”Aceman” Louhivuoren, perustama huippumuusikoista koostuva bändi.